Waarom ik Bunny Bizz begon

Bijna mijn gehele leven heb ik één of meerdere konijnen gehad. Dat begon al op jonge leeftijd: waar anderen kat Pluis of hond Mickey hadden, hadden mijn broer en ik konijnen Knabbel en Kuifje. Regelmatig deden we trucjes met ze in de tuin: de konijnen reageerden op hun naam, gingen op commando het hok in en wisten wat “nee” betekende. Mijn broer bouwde zelfs een renbaan en organiseerde een ware konijnenrace voor de hele buurt. Gek waren we op die beestjes!
Na Knabbel en Kuif kwam Krukkie en Snoopy en nog veel andere konijnen. Stampertje werd ons eerste huiskonijn. Hij kwam bij je op bed liggen, ging keurig in de keuken zitten wachten op wat lekkers en speelde verstoppertje met je als hij ‘s avonds zijn kooi in moest. Pas toen we Babbels op straat vonden en later adopteerden, wisten we hoe leuk twee konijnen het samen kunnen hebben. Waar de één ging, ging ook de ander. Vanaf die tijd hebben we altijd twee of meerdere konijnen gehad.
Op Facebook kwam ik de groep van Bunnytraining Nederland tegen. Daar las ik tips over opvoeding en training, over konijnengedrag en onderhoud etc. Na een privéconsult thuis ben ik mij meer gaan verdiepen in alles wat met konijnen te maken heeft: trainen, gedrag observeren, voeding, koppelen, leefomgeving en vachtverzorging.
In 2014 heb ik de opleiding Bunnytrainer met goed gevolg afgerond bij Anita Alblas van Bunnytraining Nederland. In 2015 volgde ik diverse workshops vachtverzorging bij Mirotrim in Schaijk. In 2017 heb ik de opleiding Konijnendeskundige aan de Martin Gaus Academie afgerond en sinds september 2018 ben ik professioneel konijnentrimmer.
Ik heb inmiddels een vaste klantenkring waar ik elke 8-10 weken langs ga om de konijnen te trimmen. Ook blijf ik mij scholen door meerdere keren per jaar een workshop mbt het trimmen en het welzijn van het konijn te volgen.


Heleen Woerdeman